ΩΔΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΗΤΑ

Το Ωδείο μας ξεκίνησε την προσφορά του στη μουσική παιδεία το 1967 ως παράρτημα του Ελληνικού ωδείου . Το 1983 λειτούργησε ως Μουσική Σχολή Περιστερίου μέχρι το 2002 όπου μετονομάστηκε σε ΩΔΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΗΤΑ. Στα χρόνια αυτά το ωδείο πρόσφερε και εξακολουθεί να προσφέρει μουσική εκπαίδευση σε πλήθος παιδιών του δήμου μας και όχι μόνο.

Αρκετά από αυτά τα παιδιά κατευθύνθηκαν στα τμήματα Μουσικών Σπουδών των πανεπιστημίων Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Κέρκυρας. Περαιτέρω οδήγησε σε επαγγελματική αποκατάσταση πολλούς μαθητές μας, οι οποίοι εξελίχθηκαν σε ικανούς καθηγητές. Αυτοί απασχολούνται σήμερα ως καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης. Άλλοι έγιναν επαγγελματίες μουσικοί και αποτελούν μέλη ορχηστρών ή έχουν τα δικά τους μουσικά σχήματα.

Όμως πάνω απ’ όλα, παρείχε μουσική καλλιέργεια και πνευματική απόλαυση σε άτομα όλων των ηλικιών, αφού μαθητές μας είναι όχι μόνο παιδιά, έφηβοι, νέοι, αλλά και άτομα μεγαλύτερων ηλικιών.

Επιπλέον, κάθε χρόνο διοργανώνουμε μαθητική συναυλία, στην οποία οι σπουδαστές αποδεικνύουν στο κοινό την εξέλιξή τους, καθώς επίσης εξοικειώνονται με την παρουσία τους μπροστά σε ακροατήριο. Συχνές είναι επιπροσθέτως οι επισκέψεις στο Μέγαρο Μουσικής και στη Λυρική Σκηνή, όπου τα παιδιά απολαμβάνουν κορυφαία κλασσικά έργα.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης λειτουργίας μας, αφού αριθμούμε 50 και πλέον έτη αδιάλειπτης παρουσίας, διοργανώσαμε εκδρομές, ταξίδια στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, πάντα συνδεδεμένα με τη μουσική και την απόλαυση που απορρέει από αυτήν.

 

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Στο ωδείο Περιστερίου Ανδρέα Νικήτα διδάσκουν :

ΣΧΟΛΗ ΠΙΑΝΟΥ

Ανδρέας Νικήτας

Μιχαηλίδου Δέσποινα

Μιχαλόπουλος Χάρης

Κοντός Δημήτριος

Κουντουρατζή Χρυσάνθη

Τσίτσου Βέρα

 

ΒΙΟΛΙ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Παπάς Γιάννης

 

ΚΙΘΑΡΑ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ

Στάικος Σάκης

Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος

 

ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ

Πορφύρης Μιχάλης

 

ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ – ΣΑΞΟΦΩΝΟ

Χουντής Δημήτρης

 

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ - ΤΖΟΥΡΑΣ - ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ

Λημναίος Λουκάς

 

ΑΝΩΤΕΡΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ – ΣΥΝΘΕΣΗ

Τουφεξής Ιωάννης

Μιχαλόπουλος Χάρης

Κοντός Δημήτριος

 

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Θάνου Χρυσάνθη

 

© 2024 Ωδείο Περιστερίου