• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg

·        ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τα υποχρεωτικά μαθήματα είναι ομαδικά  το πρόγραμμα των οποίων ορίζεται από το Υπουργείο πολιτισμού και οι βαθμοί των μαθημάτων αυτών αναγράφονται στα πτυχία των σπουδαστών. Τα υποχρεωτικά μαθήματα είναι τα εξής:

Θεωρία

Αρμονία

Σολφέζ

Ιστορία της μουσικής

Μορφολογία

Primavista(ατομικό)

Οργανογνωσία

Χορωδία

Αντίστιξη

 

ΑΝΩΤΕΡΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ

Στο ωδείο Περιστερίου Ανδρέα Νικήτα τα μαθήματα ανωτέρων θεωρητικών  γίνονται από διπλωματούχους καθηγητές με πολύχρονη εμπειρία στη μουσική εκπαίδευση.  Τα μαθήματα είναι ατομικά διάρκειας 50΄ την εβδομάδα, σύμφωνα με την ύλη του Υπουργείου Πολιτισμού Στους σπουδαστές χορηγούνται πτυχία και διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος. Τα τμήματα είναι:

ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΜΟΝΙΑΣ

Φοίτηση τριετής ή διετής κατόπιν κατατακτηρίων εξετάσεων (κάθε Οκτώβριο).

 

ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ

Φοίτηση διετής. Για να εισαχθεί ο σπουδαστής στο τμήμα της αντίστιξης θα πρέπει να έχει πτυχίο ειδικού αρμονίας με βαθμό τουλάχιστον «λίαν καλώς».

 

ΦΥΓΗ

Φοίτησης διετής. Για να εισαχθεί ο σπουδαστής στο τμήμα της αντίστιξης θα πρέπει να έχει πτυχίο αντίστιξης  με βαθμό τουλάχιστον «λίαν καλώς».

 

ΣΥΝΘΕΣΗ

Φοίτηση τετραετής. Για να εισαχθεί ο σπουδαστής στο τμήμα της αντίστιξης θα πρέπει να έχει πτυχίο φυγής με βαθμό τουλάχιστον «λίαν καλώς».

 

ΕΝΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ

Φοίτηση διετής. Εισαγωγή με κατατακτήριες εξετάσεις κάθε Οκτώβριο.

 Οι πτυχιούχοι Ειδικού Αρμονίας εγγράφονται χωρίς κατατακτήριες εξετάσεις.

 

ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ

Σολφέζ

Πιάνο έως μέση σχολή

Αντίστιξη

Ιστορία της μουσικής

Χορωδία

Πρακτικό διδασκαλείο

Μορφολογία

Διεύθυνση μπάντας

Ενορχήστρωση

Αρμονία

Οργανογνωσία

 

Τα υποχρεωτικά μαθήματα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 6 μήνες πριν τις εξετάσεις για την απόκτηση του πτυχίου.

 

ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Προετοιμασία μαθητών για την εισαγωγή στα τμήματα μουσικών σπουδών των πανεπιστημίων.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ

Τα μαθήματα γίνονται σε ομάδες 8-10 παιδιών με ένα πρωτοποριακό και αποτελεσματικό σύστημα μουσικής παιδείας για παιδιά 4-6 ετών. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά έχουν την ιδιότητα να απορροφούν κάθε τι καινούριο σαν σφουγγάρι, με την προϋπόθεση να το παρουσιάσουμε σαν παιχνίδι με ένα φυσικό τρόπο. Ως μουσικό όργανο σε αυτές τις ηλικίες, προκειμένου να «παίξουμε» τις μουσικές περιπέτειες της κ.Μουσικής, χρησιμοποιούμε τα πλήκτρα, που είναι φιλικά στη χρήση τους. Έτσι, ο μαγικός κόσμος της μουσικής μέσα από τις μόλις 7 νότες του, γεμίζει με μελωδίες το χώρο από τα πρώτα μαθήματα!

 

Η πρώιμη παιδική ηλικία είναι η ιδανική στιγμή, για να ξεκινήσει ένα παιδί μαθήματα μουσικής . Σε αυτή την ηλικία, το αυτί είναι στο αποκορύφωμα της ευαισθησίας . Το να μάθει είναι τόσο φυσικό όσο και το να μάθει να μιλά . Η δημιουργική μουσική προσέγγιση επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των τριών βασικών στοιχείων της μελωδίας, της αρμονίας και του ρυθμού. Η μέθοδος διδασκαλίας αναπτύσσει τη μουσική αντίληψη, που έχει μέσα του ένα παιδί.

Τα παιδιά, που μαθαίνουν μουσική, μέσα από τις μουσικές ομάδες, αναπτύσσουν την κοινωνικότητά τους, με αποτέλεσμα να εντάσσονται στην κοινωνία αρμονικότερα από τα άλλα παιδιά.

© 2024 Ωδείο Περιστερίου