• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΠΙΑΝΟΥ

Στο ωδείο Περιστερίου Ανδρέα Νικήτα τα μαθήματα πιάνου γίνονται από διπλωματούχους καθηγητές με πολύχρονη εμπειρία στη μουσική εκπαίδευση. Τα μαθήματα είναι ατομικά διάρκειας 50΄ την εβδομάδα, σύμφωνα με την ύλη του Υπουργείου Πολιτισμού και απευθύνονται σε ηλικίες από 4 ετών. Στους σπουδαστές χορηγούνται πτυχία και διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος.
Το πιάνο (κλειδοκύμβαλο) είναι μουσικό όργανο, που εντάσσεται στην κατηγορία των πληκτροφόρων (κατ' άλλους θεωρείται ορόφων). Είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος μουσικό όργανο μετά το εκκλησιαστικό όργανο. Η δυνατότητα να δίνει μια διαφορετική νότα από το κάθε δάχτυλο και να κάνει κάθε νότα απαλή ή δυνατή, δίνει στο πιάνο μια εκπληκτική ποικιλία έκφρασης. Το πιάνο μπορεί να αποδώσει μουσική είτε ως σόλο όργανο, είτε μέσα σε μια ορχήστρα. Αν και πολλοί πιστεύουν πως χρησιμοποιείται κυρίως στην κλασική μουσική, το πιάνο κατέχει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο και στην τζαζ, την μπλουζ και το ροκ εν ρολ, καθώς και στη λαϊκή μουσική όπου είτε κυριαρχεί είτε λειτουργεί ως βοηθητικό για άλλα όργανα.
Τα περισσότερα έργα για πιάνο είναι γραμμένα αποκλειστικά γι' αυτό (έργα για πιάνο), ωστόσο έχουν γραφεί και αρκετά έργα στα οποία το πιάνο συμμετέχει σε συμφωνική ορχήστρα είτε ως όργανο με προεξάρχοντα ρόλο (κονσέρτα για πιάνο) είτε και ως απλό όργανο της ορχήστρας.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑ ΤΑΞΗ

Προκαταρκτική: 2 έως 4 έτη

Κατωτέρα : 3 έως 6 έτη

Μέση: 3 έως 6έτη

Ανωτέρα: 3 έως 6έτη

 

Εκτός από το ειδικό μάθημα του πιάνου, ο σπουδαστής παρακολουθεί και τα παρακάτω γενικά υποχρεωτικά μαθήματα:

Θεωρία: 3έτη

Σολφέζ : 5έτη

Αρμονία : 3 έτη

Ιστορία της Μουσικής: 2 έτη

Μορφολογία: 2 έτη

Μουσική Δωματίου: 3 έτη

Πρακτικό Διδασκαλείο : 2 έτη

Χορωδία : 2έτη

Primavista (εκ πρώτης όψεως ανάγνωση) : 2έτη.

 

ΤΑΞΗ ΠΙΑΝΟΥ🎹
ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5 - 6 ΕΤΩΝ
Κύκλος μαθημάτων πιάνου και αρμονίου για παιδιά 5 - 6 ετών.
Τα μαθήματα είναι ΑΤΟΜΙΚΑ και γίνονται με ένα πρωτοποριακό και αποτελεσματικό σύστημα μουσικής παιδείας για παιδιά 5-6 ετών. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά έχουν την ιδιότητα να απορροφούν κάθε τι καινούριο σαν σφουγγάρι, με την προϋπόθεση να το παρουσιάσουμε σαν παιχνίδι με ένα φυσικό τρόπο. Ως μουσικό όργανο σε αυτές τις ηλικίες, προκειμένου να «παίξουμε» τις μουσικές περιπέτειες της κ.Μουσικής, χρησιμοποιούμε τα πλήκτρα, που είναι φιλικά στη χρήση τους. Έτσι, ο μαγικός κόσμος της μουσικής μέσα από τις μόλις 7 νότες του, γεμίζει με μελωδίες το χώρο από τα πρώτα μαθήματα!
Η πρώιμη παιδική ηλικία είναι η ιδανική στιγμή, για να ξεκινήσει ένα παιδί μαθήματα μουσικής . Σε αυτή την ηλικία, το αυτί είναι στο αποκορύφωμα της ευαισθησίας . Το να μάθει είναι τόσο φυσικό όσο και το να μάθει να μιλά!
🎼ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΡΑ🎹
Ωδείο Ανδρέα Νικήτα ☎️τηλ. 2105762735

 


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΙΑΝΟΥ

Ειδικό πρόγραμμα για εφήβους και ενήλικες

Δεν είναι ποτέ αργά για να ανακαλύψετε τον κόσμο της μουσικής.

Το ωδείο μας μετά από 50 χρόνια προσφοράς στην κλασσική μουσική, παραμένει πάντα σύγχρονο,  προσφέροντας σε έφηβους και ενήλικα άτομα τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον κόσμο της μουσικής μέσα από τα ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.

Ένας  νέος τρόπος να μάθεις να παίζεις τη μουσική που σου αρέσει μέσα από…τη μουσική που σου αρέσει!

 

 

  • ·         ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στα music groups του ωδείου.
© 2024 Ωδείο Περιστερίου